Казка «Про злидні»

Глибокий космос. 20024 рік від початку освоєння космосу. Люди є рідкість — занесені до книги рідких видів. Видів, що здатні створювати глибокі змістформи . Люди під особливим піклуванням і захистом. Людей заборонено вбивати. В справи людей заборонено втручатись. Зустріти людину в космосі дуже тяжко. Ви скоріше зустрінете марсіанина чим людину.

Все почалось в 10060 році з втечі на Марс, двох братів Українці, що вступили на тереформовану червону планету. Чому Марс . Марс був вільний від релігійних і націоналістичних ідеологій на відміну від Божої Землі. Саме так – Божої Землі. Землю тепер в ООН офіційно визнали і перейменували на Божу Землю. Релігійні секти та націоналісти різних мастей розділи планету на тисячі країн. На планеті нараховувалось близько 40035 держав, а можливо і більше незалежних утворень, тому очевидно про толерантність мови навіть і не було – кожен був особливим і замкнутим на своїй унікальній територіальній ідентичності. Інколи було таке, що країни могли воювати між собою тільки по причині того, що одні їли червоний буряк, а інші вважали, що червоний буряк свята рослина і її заборонено вживати в вареному вигляді. Націоналісти дивились на це з посмішкою і вважали, що це ідіотизм і війну треба влаштовувати тільки тоді коли ти впевнений, що знищиш повністю культуру опонента — знищити культуру, історію, цінності. Очевидно , що війни на планеті Божа Земля були постійні і результативні, також очевидно і те, що більшості людей така обстановка подобалась і сприяла самореалізації, тому меншість переселялась на Місяць, далі на Марс.

На Марсі не було війн , тому що не було релігії і земних проблем. Велика кількість книжок і безліч позитивних людей давали достатньо енергії і підтримки, щоб не втрачати надію, якщо ти її раптово втратив і знайти себе, якщо ти себе раптово ще не знайшов. Тим паче більшість хто пройшов випробуванням подорожі на Марс остаточно переконувались, що сенс життя це і є життя, а хто ще не зрозумів, то розумів з часом.… Сучасні технології закріпляли ці переконання тим, що людина могла продовжувати фізично життя до 200 років в власній оборочці, а після остаточної фізичного руйнування — в інформаційній. Життя продовжувалось довго, так як очевидно що ні хто не вмирав в звичайному сенсі цього слова ні хто і не рахував скільки це довго.. Ентропія не наставала — сучасні люди приймали іншу форму і виконували складніші завдання чим люди з біологічною основою. Інформаційні люди керували станціями генерації протоматерії, кидали виклик штучному інтелекту і успішно відбивали його атаки, їх розум займався складними математичними розрахунками . В фізичній основі від таких дій людина божеволіла, тому це виконували пращури.. На Марсі слово національність не мало значення –це насправді не має значення якщо ти вжитті прочитав трохи більше чим одну книгу, тому очевидно коли людина прибувала на Марс її питали чи прочитала вона одну книгу за своє життя повністю. Цього було достатньо для початку, а оскільки життя довге і складне — лікування проходило поступово спочатку 15 сторінок в день далі все більше і швидше, поки людина повністю не створювала в собі основи для щастя.. Філософія життя марсіан розум, бажання пізнання, щастя. Звичайно на Марс прибувало багато і соціопатів, комуністів, росіян, але на щастя сучасні люди були достатньо зрячі, щоб зрозуміти кого можна вилікувати, а кого вже нажаль ні , тому пускали не всіх , очевидно, що соціопата можливо було вилікували сучасними методами... Сучасні технології звичайно швидко вдосконалювались, але нажаль руйнація нейронів інколи може бути необоротна.

Саме на таку планету і прибули — прилетіли два брати кожен зі своєю мрією, один заснував підприємство і назвав на честь Сікорського – Сікорский спейс і почав дослідження розробки сучасного двигуна протоматерії , інший почав створювати штучний інтелект котрого ще світ не бачив. Через 2000 років і один і інший досягли своїх цілей, був створений двигун і особливий штучний інтелект. Через 10 000 років кількість жителів Божа Земля в відношенні до Марсіан становила 0,00000000001 %, від загальної кількості виду людина, десь 25 мільярдів здається, відповідно Марсіани заселили всесвіт. Планета Божа Земля стала заповідником з забороною вручатись в справи. Штучний інтелект давно перейшов ту кількісну характеристику і створив нейронні зв'язки з різними галактиками – це і була особливість нового штучного інтелекту. Марсіани користувались цими зв'язками як дорогами давні люди. Всесвіт перетворився на живий організм, де марсіанин був всього каплею в морі, але важливим і цінним елементом — той що шукає пізнання і не втрачає себе. Штучний інтелект знайшов ціль свого існування – створювати для тих хто шукає дороги пошуку. Тим часом на планеті Божа Земля було, здається, близько 3000 різних держав, вдвічі більше національностей, втричі більше релігій і напевно стільки ж злиднів.. Так два брати — живі організми в Сонячній системи пішли різними шляхами. Багатий став бідним, а бідний заможним. Що тут скаже – злидні в всьому винні.