5be5a41eb7efd.jpg

Дуже коротко про головне. Бо написали уже дуже багато.

Закон про розмитнення прийнято. З одного боку — бонус власникам євроблях у вигляді пільгового періоду, з іншого — дивні обмеження на усе нове, окрім Євро5. Ну і ще — ай-яй, спалив РейнджРовер — продовження хорошої міни при поганій грі. Як казала ЮВТ, — «прАпало Все». Тут читайте Доніка про мільярдні обороти на «бляхах».

Однак є одне велике АЛЕ. В історії з розмитненням євроблях ніхто не прогнозує на майбутнє, усі рахують розміри розмитнення, переварюють недоліки і вигоди ситуативних голосувань у Раді.

Тепер про реалії. Отож, Раніше ви йшли на авторинок і більш-менш могли бути впевнені (хто зі зв'язками у МРЕО — перевіряли моментально), що ви купуєте авто, придбане в автосалоні в Україні років 5-10-15 тому. До певного часу воно перебувало на гарантійному обслуговуванні, господар при заїзді на СТО так-сяк зазначав пробіг, можливо навіть зберігав чеки і накладні по роботах. При наявності «кума», або «друга кума» в НацПолі можна також перевірити авто на наявність ДТП, перебування у розшуку і т.п. «няшки», які однозначно убезпечать вас від покупки «проблеми».

Що ж отримуємо уже найближчим часом, — у листопаді-грудні 2018 (якщо Гарант підпише, а він підпише!) ???

Отримаємо некерований хаос на авторинках, які й без того опустяться в цінах на 15-20 %. Отримаємо перекупів і «перших власників», які розповідатимуть, що авто стояло в гаражі дууууже довго, пробіг у нього дууууже чесний, а вигляд — просто пісня.

При цьому авто, перереєстроване на українські номери, банально не матиме своєї історії, бо до моменту постановки на облік його просто не існувало в Україні !!! Не існувало ані історії СТО, ані даних про регламентні роботи, ані відміток про реальний пробіг у різні роки, ані ... та НІЧОГО, окрім дати реєстрації в Україні. Все інше — фікція і фантазія «першого власника» чи перекупа.

Що ж насправді придбаєте ви ??? Дешеве авто, однак ...

Авто-фантом, примару, яка з'явилась нізвідки і минуле у неї — ніяке. Авто, мотор якого по «пробігу» ще ого-го, а насправді — за три км від капітального ремонту. Рулетку під назвою «чи доїду я до дачі і чи повернусь назад». Про безпеку взагалі мовчу. Сумно. Але повторю: скоро на усіх ринках «нові авто від першого власника». Coming Soon трилер під назвою «кинули чи ні». Welkome в українські реалії.