У мальовничій місцині з-поміж голубих ставків, що на Київщині, розгорнулось древнє село Кодаки. Розташоване воно між Митницею та Ксаверівкою, у долині, яка з усіх боків зрошується джерелами, що беруть тут початок, а потім впадають в р. Стугну.

Засновані Кодаки ще на самому початку Х століття, у 901 році князем Ізяславом. З часом Кодаки стали чималою дерев'яною фортецею, однією з численних оборонних споруд навколо Києва. Пережило село і набіги татар, і Козацьку добу, і численні тогочасні війни.

Змужнілим і не менш красивим залишається село й у наш час. У цьому році Кодаки урочисто відсвяткували своє 1120-річчя.

60d3042f9ca9e.jpeg

З нагоди святкування односельчани запросили гостей і вихідців із села мало не з усіх куточків України. Урочистості та вшанування відомих односельців та місцевих громадських діячів відбулись у сільському будинку культури, участь у яких також взяла голова Васильківської територіальної громади Наталія Баласинович, депутат Васильківської міськради Дмитро Заменський, інші видатні представники громади.

З-поміж привітань та теплих слів з нагоди заснування рідного села, кодачани відзначили своїх односельців, які чимало зробили і продовжують робити для розвитку і розквіту місцевої громади.

60d304ac6f02c.jpeg

60d3044981b06.jpeg

60d30455e8012.jpeg

60d3047b99a5a.jpeg

Сьогодні село Кодаки радує своєю красою і здобутками. Кодачани пишаються своїми односельцями: дорослими й дітьми, які прославляють Київську область і наше село. З потужним потенціалом і прекрасними людьми Кодаки впевнено дивляться у майбутнє з глибини своєї тисячолітньої історії.