Взято на сайті senior.ua

Почнемо з 5 цікавих додатків для Android з Google Play, які можуть вам неодмінно стати в нагоді. Може не завжди і не всі, але вони точно корисні.

DozoR City

Першим героєм сьогоднішньої підбірки став Dozor City. Він український, а розробник з м. Житомир. Його основна задача – це моніторинг громадського муніципального транспорту та прогнозування часу його прибуття. На жаль, мало міст у переліку доступних. Але вони потроху додаються.

5da03de28c2c6.jpeg

Серед доступних є 25 міст:

Вибираємо місто і потім потрібний вид транспорту – автобус, тролейбус або трамвай. Далі обираємо необхідний номер і на карті з'являється маршрут. Ви можете одночасно моніторити до 5 номерів транспорту – кожен маршрут відображатиметься своїм відтінком. В лівому нижньому куті ви побачите всі відстежувані номери. Натиснувши на будь-який з них – можна подивитися кількість зупинок та їхні назви. Наблизивши карту можна бачити кількість транспорту на маршруті і в який бік він рухається. Таким чином ви зможете розрахувати свій час на дорогу до автобуса, щоб не чекати на нього і не запізнюватись на роботу.

Ліки Контроль

Команда українських IT-спеціалістів створила платформу «Ліки Контроль». Вона базується на державних даних та містить всі зареєстровані в Україні лікарські засоби з інструкціями до них. Там ви можете перевірити чи не підробні лікарські препарати, їхню реєстрацію та серію, а також ознайомитися з інструкцією та підшукати аналоги.

Для створення платформи «Ліки Контроль», команда зверталася за консультаціями до фармацевтів та медичних працівників, вивчали законодавство. Було вкладено багато власних коштів та сил. Люди звикли думати, що підробляють лише дорогі препарати, але це не так. Підробляють всі: з великим обігом, ліки від астми, алергії та навіть звичайний спирт і перекис водню. В кращому випадку, підробні препарати просто «порожні» за своєю дією. В гіршому, вони нашкодять здоров'ю та призведуть до смерті.

5da03e0c24214.jpg

Одна з найбільш (хоча насправді, вони всі дуже необхідні та корисні) корисних функцій – це домашня аптечка. Ви вказуєте свій e-mail і вам на нього будуть приходити сповіщення про закінчення терміну реєстрації препаратів, реєстрації аналогів, попередження про заборонені серії. В цю ж аптечку додаєте через застосунок всі препарати, які вас цікавлять.

Знижки та акції України

Куди ми найчастіше ходимо за покупками? В продуктові, звісна річ. У кожного з нас є свої улюблені точки або ті, що ближче до дому. Але як бути тим, хто не любить і не вміє відстежувати акційні пропозиції? І тут є для вас корисну збірку магазинів – продукти, техніка, будівельні матеріали, краса та догляд, аптеки та меблі. Магазинів багато і більшість з них мають цілі мережі по всій Україні.

5da03e2cf200c.jpg

Серед доступних:

Зручно користуватись, бо ти завжди в курсі всіх акційних пропозицій. Акції додають доволі швидко, після їхньої появи на сайті магазину або в його особистому застосунку, якщо він є.

Mondly

Цікавий додаток для вивчення різних мов – Mondly.

Серед доступних мов:

5da03e506dbec.jpg

Після цих уроків ви може і не почнете одразу вільно володіти обраною мовою. Однак, загальні фрази говорити навчитесь, а також поповните словниковий запас. В кожному уроці акцент робиться на вимову і ви можете прослуховувати слова і речення поки не запам'ятаєте як їх вимовляти. Щодня вам приходитимуть нові уроки, після проходження яких ви набиратимете рейтинг. Після 7 уроків можна буде пройти тест. В програмі доступний рейтинг студентів по Україні та по всьому світу.

Зручно, що програма адаптована для різних рівнів знань – початковий, середній та поглиблений. В налаштуваннях ви обираєте мову, якою розмовляєте. В нашому випадку, українську. І мову, яку хочете вивчати. Далі обираємо рівень володіння мовою і тиснемо «Зберегти». Все – можете приступати до свого уроку.

У налаштуваннях також можна виставити час нагадування для занять. Наприклад, на 20:00, бо ви вже знаєте, що будете вдома і зможете приділити час самонавчанню. Можете обрати кілька мов і вивчати їх паралельно. Всередині застосунка є багато платного контенту. Ми би сказали, що більшість. Але почати можна і з тим, що є.

Розумні головоломки

Це гра на увагу, концентрацію та винахідливість.

Тут зібрані найрізноманітніші варіанти для гри – блоки, труби, одна лінія, сірники, відсотки, пензлик, м'яч тощо. В кожному з цих варіантів є кілька рівнів складності – від простого до короля. А кожен з них має свою кількість рівнів. Словом, на проходження всієї гри треба кілька років. Але цим воно і цікаво.

5da03e75eeb7e.jpg

Є денне завдання, в якому 4 різних рівні. Звісно, є рейтинги та платний контент. А ще реклама, але з нею можна миритися. Єдине – не завжди розумієш як треба проходити гру, а банальних підказок нема. Ух, точно гра на винахідливість