Чим більше у тебе всередині різних форм спротиву змінам — тим важче тобі рухатися вперед.

Все так і є. У кожному з нас живе той, хто не бажає нічого змінювати, той, кого все влаштовує і так, той, хто знайде 200 відмовок щоб не робити. Як з ним вести переговори та як його перевести у партнери?

1. Для початку потрібно зрозуміти що саме ти хочеш змінити? Тут не просто все! Все — це не щось конкретне, якщо все задовбало, то потрібно зрозуміти що саме найбільше задовбало. Що ти саме зараз відчуваєш, що турбує найбільше, що потрібно змінити негайно, інакше воно не дає рухатися далі.

Проблема вона у чому конкретно?

Не вистачає грошей на проживання?

Не розуміє друга половинка?

Не можу знайти роботу?

Не можу вивести бізнес на позитивний баланс? ...

2. Тепер є бодай якась конкретика щодо наявної проблеми. Складаємо план проекту. Чому проекту, тому що це лише у нашій голові є обрис того, що потрібно змінити. Що і як прописуємо у проекті? Проект має мати назву. Вона повинна бути прописаною таким чином, що мати завершений вигляд. Наприклад, «Робота у США», або «Робота у компанії 'N', або інше. Від тепер це є проектом, який матиме план до виконання.

3. Проектів буде багато, для цього це все і розпочато, щоб вивести з голови усі проекти та зрозуміти що можна реалізувати, що ні і яким чином реалізовувати.

5bb60436a9abf.jpg

4. Прописуємо до проекту план. Не забуваємо що до плану мають входити кроки, які ми маємо вчинити для реалізації даного проекту.

Переговорити з рідними. Цей крок завжди має бути першим, тому що саме твої рідні, твоя сім'я — є найголовнішим важелем, який може бути за або проти твоїх змін та проекту в цілому. Тому найголовніше насамперед залучитися підтримкою сім'ї, рідних і лише тоді починати реалізацію.

Описуємо усі наступні кроки, які ми маємо вичинити. Наприклад, старт вивчення англійської мови, або стеження та аналіз інтернет ресурсу, який пропонує роботу, або огляд вакансій від компанії, тощо. Поки що це лише план, тому потрібно включати масштабне бачення та описати усі пункти, з якими прийдеться стикнутися у проекті.

План може поки що не бути у завершеному вигляді, тому що під час реалізації кроків плану, можуть виникнути додаткові кроки, які необхідно буде здійснити. Наприклад, які кроки тобі потрібно здійснити для подачі документів на візу? Усі потрібно описати та виконати, інакше проект не реалізується, а поки ти виконуєш ці кроки, можна реалізовувати крок по вивченню англійської мови, або пошуку роботи, тощо. Але усі такі важливі кроки, з якими все одно прийдеться стикатися, потрібно заносити до проекту.

Найскладнішим моментом завжди є початок шляху. Часом ти просто не можеш примусити себе розпочати писати навіть план дій. А вже коли справа доходить до початку реалізації кроків плану, тобто від сьогодні вже потрібно діяти, то тут точно буде внутрішній спротив. Все у нашій голові насамперед, тому що ми шукаємо причини, чому справу можна перенести на наступний день, в той час коли потрібно стартувати.

То яким чином можна перемогти себе?
Як примусити себе розпочати діяти?

1. Зосередиться на цілі. Чого ти прагнеш? Для чого тобі це? Тобто яка мета і що ти отримаєш коли твій проект буде реалізовано? Хто ти і де ти після реалізації проекту?

2. Що буде, якщо ти не розпочнеш? Ти маєш чітко побачити те, що ти маєш саме зараз — це те, що на тебе чекає, якщо ти не розпочнеш змін. Все залишається саме таким, яким є зараз, без змін, а можливо стане і ще гірше.

3. І це все!

5bb604498755c.jpg

Не існує жодного рецепту до початку дій. Ти можеш знайти безліч мотивуючих відео, книг, аудіоподкастів, відвідати тренінги, тощо. Але ніхто і ніщо не примусить тебе діяти, поки ти сам не захочеш цього. Поки твій внутрішній голос не скаже тобі: „Друже поглянь на себе і згадай ким ти хотів стати, чого ти прагнув і чого досяг зараз? Хіба ти цього хотів, хіба це тебе влаштовує? Ти можеш краще!!! Давай, побігли вже, досить скиглити та шукати причини не робити, настав той час коли можна змінити себе та свій світа на краще! Ти Зможеш!!!“

Ти сам — є причиною усіх подій, які сталися у твоєму житті і лише ти сам можеш змінити своє життя. Усі форми спротиву ти породжуєш лише сам. Тому або розпочни складати план та робити дії для його виконання, або залишайся там де ти є зараз!