Попереду у багатьох пара вихідних, так що бажаю вам «переварити» інфу і зробити вірні висновки!

СУТЬ: До окупації РФ Україна на території нинішніх ОРДЛО (ДНР+ЛНР) видобувала 22-24 млн. тон вугілля на рік! Зараз (в 2015-2020 рр.) — видобувають 15-18 млн. тон на рік (в середньому 16 млн. тон). Із них до 3 млн. тон йдуть на «внутрішні потреби» (в першу чергу на Старобешевську ТЄС), а мінімум 13 млн. тон на рік — йдуть «на експорт» (в т.ч. і в Україну) через РФ. «Ціна питання» складає близько 1 млрд. у.о. на рік!

Трохи подробиць\доказів:
1. Той рідкісний випадок, коли Влада повідомила Правду щодо реальної ситуації з промисловістю в ОРДЛО! (скрін!)

5ef766c602bff.jpg

Правду, що не є несподіванкою для одиниць знаючих реальну ситуацію «НЕрозвала і НЕголода» в ОРДЛО. І Правду, повз яку пройшли левова частка задурених шаблонами щодо «додихаючих, клянущих РФ і сумуючих по Україні» ОРДЛО співвітчизників.


2. 22 травня в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера» міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пан Резніков заявив, що на окупованих територіях Донбасу видобуток вугілля зменшився... увага: аж на 33% у порівнянні із доокупаційним. Тобто — сподіваюся, що свідомо(!) пан Резніков сказав жахливу для кожного адекватного українця Правду (див. порівняння в числах вище!). З одним нюансом: «аж» треба в подібних репліках замінювати на «лише».


3. Нагадаю, що ще в серпні 2017 року РФ фактично надала одне із і на сьогоднішній день найяскравіших підтверджень, щодо «долі вугілля із ОРДЛО»: «Українське вугілля споживається на Новочеркаській станції… Основні обсяги сортового вугілля транзитом через територію Росії йдуть на експорт», – заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський для агентства Reuters.
Новочеркаська ГРЕС працює і сьогодні, належить ОГК2 ВАТ «Газпром» і споживає в середньому 3 млн. тон вугілля на рік.

Мені, як і кожному адекватному Патріоту України дуже хотілося би, щоб в ОРДЛО дійсно було «ПЕКЛО, в якому місцеві (на 80-90% антиУкраїністи) будуть звинувачувати РФ і Ко» (див. мою обладинку!)
Але, на жаль, регулярно «вкидуєма» 5+ років майже усіма офіційними інстанціями і майже усіма ЗМІ України брехня в стилі; «ОРДЛО на межі екологічної катастрофи, промисловість — майже знищена, більшість шахт — додихають або взагалі стоять, в т.ч. і затопленими, а бідні гірники ледь не роками сидять без зарплат, сумують за Україною і волають до України про допомогу» – це лише шкідливе задурювання народу України.

А йде сьомий(!) рік окупації ОРДЛО і Крима РФ і програваємої Україною — в першу чергу за провиною самого Київа — війни!