Історія достойна пера більш достойного майстра ніж я, але все ж спробую.

Живе у невеличкому українському містечку ітелігентний чолов'яга. Слідуючи на модою, засвоїв інтернет, де у фейсбуці знайшов собі цікавих співрозмовників. Серед них був і шановний пан Р з Києва. За стилем постів, знаннями цілком тягнув на бувшого працівника Кабміну на пенсії, як сам в акаунді і помітив.

Реально, нашому провінціалу було спілкуватися цікаво спілкуватися з киянином. Досить часто їх погляди співпадали в багатьох питаннях. Але це продовжувалося не довго.

Десь місяців з два назад пан Р видав цікавий пост. Він повідомив, що відсилає в бан запеклих ватників, ненависних західноукраїнських бандерівців-рагулів та соросят за постійні спори навколо мовного питання. Це пост нашого провінціала особливо не здивував. Для нього постійні гарячі, аж до матюків, спори з цього питання теж уже надоїли. Українську мову знає, любить, але до спілкування російською відноситься толерантно.

Пройшов десь місяць, і пан Р в своєму коментарі написав про те, що Україні потрібна об'єднуюча ідея, але українська мова такою стати не може. Тай взагалі, пан Р вважає, що Україну неможливо об'єднати і навколо історичних діячів. Під його критерії підходить, хіба що, тільки князь Володимир, тай той з натягом. Втім, Р погодився, що потрібно ці питання обговорювати. Наш герой запропонував поважному пану розпочати дискусію з цього приводу. Що останній і робив, але в дивний спосіб.

Пан Р розмістив гнівний пост про Макдональд, який «посмел» виключити з меню російську мову. Це вже зачепило й нашого провінціала. Після тривалої дискусії пан Р заявив, що він є нащадком норвежців в Україні, цінує європейські цінності особливо в мовному питанні. У відповідь наш провінціал вже не стерпів та повідомив про те, що Київський престол уже зайнятий, а боротьбі за нього пану Р з його поглядами навряд що світить. Погоджуюся, не толерантно до потомка Рюріковича, але ж…

А на ранок пан Р виставив свій пост про ватників і бендеровців та бан. Не дочикавшись відповіді від провінціала зник з фейсбучних горизонтів. А може й правда почимчикував до Норвегії впроваджувати в Європі російську мову?

Ви спитаєте для чого я це все? Все просто. Варяги нами керували і керують. Чи не надоїло?