Наприкінці минулого, 2019 року, на теренах інтернету та каналах ТВ активно віщували футурологи: села зникнуть, малі міста занепадуть, кордони між державами почнуть танути і тільки міста-мільйонники розквітнуть.

Уявить, яке піднесення було у мерів наших великих міст!

Та ще й народні обранці додали масла у вогонь. У законі про децентралізацію міста обласного підпорядкування заганяють у райони.

А недавно знайомий молодик, який недавно оселився в столиці, довго розповідав мені про те, що справжні, просунуті та успішні живуть в столиці, а всі інші, лохи та невдахи, в провінції.

І тут КОРОНАВІРУС. Такий собі ЧОРНИЙ ЛЕБІДЬ.

Я, насправді, не футуролог, але спробую повангувати.

Почну з держави. Кордони між країнами знову набудуть своїх конкретних рис. Пунктир перетвориться у таку жирненьку лінію. І в ЄС теж. Ми бачимо, яка безпорадна стала ця організація у боротьбі з вірусом. А ще біженці з північної Африки? А війна в Україні? глибоке занепокоєння?

Тепер про міста-мільйонники. Багатомільйонна Ухань в розповсюдження вірусу це просто жах. Що краще локалізувати маленьке село чи містечко, чи багатомільйонне місто? При сучасному розвитку технологій зовсім е обов'язково все зосереджувати в одному місті.

І на закуску про економіку. На сьогодні Китай – це світова фабрика товарів. І тут корона вірус. Фабрика пробуксувала. То чи варто й далі ризикувати?

От, якось так. Слідкуємо за подіями.