Тільки встигай відслідковувати висловлювання нових/старих призначенців президента Зеленського. Нудно точно не стає. Може б і хотів забути про політику, те де там…

Новий/старий представник президента в мінському процесі Леонід Кучма запропонував взяти на утримання ОРДЛО та перестати стріляти у відповідь на обстріли росіян.

Отже, nicht schießen! І з якого переляку він це заявив? Можна лише припускати.

Припущення перше, конспірологічне. Спочатку про саме призначення Кучми. Кращий комунікатором з Путіним є його кум Медведчука, але для українців та друзів з Європи і США він досить одіозний та токсичний. В той же час, Росія вести переговори буде тільки з авторитетом, в їхньому розумінні. Так і є Кучма.

А далі вже, кому як подобається. Або Путін із Заходом домовився, або він же із командою ЗЕ про повзучу капітуляцію.

Припущення друге, передвиборче. Вибори тривають. Тепер президент хоче ЗЕпарламент, але тут можуть бути проблеми. Від 73% відколюються прихильники леді Ю, Бойка. А тут ще Саакашвілі з'явився, в Голос Вакарчук заспівав. Знов таки, мажоритарна... І це ще не вечір. Як утримати електорат? Особливо, на Сході? І тут як чорт із табакерки Кучма.

Хто крім нього може таке озвучити такі необхідні для виборів тези? Марчук? Ні, він тяжіє до Порошенка. Може з тих, хто підтримує? Тимошенко на таке не піде. Гриценко? Цього і близько не можна підпускати до переговорів. Він уже заявив, що переговори можна розпочинати тільки після припинення вогню сепарами. Чого доброго, може й капітуляції буде вимагати від Росії.

Не знаю, який варіант до вподоби читачу, але на варіант "Hände hoch" українці точно не пристануть.