Протягом цих тижнів хто тільки не висловлювався про парад на День Незалежності. Вирішив вставити свої п'ять копійок і я. Як людина, яка більше двадцяти років прослужила в збройних силах, не можу не дивитися, тому дивився, порівнював.

Відразу скажу, картинка сподобалася. Нові однострої, нові знамена, нові ритуали, оновлена техніка. Але ж пам'ятаєте, про дві сторони – зміст та форма. Форма значно покращилася. А зміст?

Про зміст однозначно сказати не можу. В Інтернеті забагато різного: то аплодисменти і перемога, то зрада. З усього цього кілька висновків для себе.

Персонал. Контрактники у війську залишаються не на довго. Офіцерів недостає, звільняються. І це проблема.

Озброєння. Підкрасили, відремонтували, трошки підлагодили. А хочеться, щоб винайшли, створили, впровадили, налагодили поставки, переозброїли.

Перемога чи мир. Тема миру чи перемоги постійно звучить, як не прямо, то підспудно в виступах політиків та публікаціях ЗМІ. Я хочу перемоги, але усвідомлюю, що досягти її сьогодні військовим шляхом досить проблемно. Потрібно вирішувати проблему комплексно. І цьому комплексі Збройні Сили займають провідну роль.