Вибори до Верховної Ради 2002 року. На центральних каналах телебачення, а потім і на бігбордах з'являються симпатичні молоді люди. Вони виглядають прогресивними, та представляють, начебто, демократичні сили. Конституційні демократи, ліберальні демократи, захисники приватної власності.

5adb43af395bc.jpg

Першу п'ятірку склали Валерій Хорошковський, Інна Богословська, Микола Вересень, Остап Процик, Валерій Вощевський. Молоді та перспективні. Вибори вони не виграли але доля їх не обійшла.

Валерій Хорошковський після виборів попрацював в адміністрації президента, першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, головою Державної митної служби, першим заступником та головою СБУ, Міністром фінансів. Маєвелику кількість нагород та звання генерала. З 2013 року живе в Монако.

Інна Богословська очолювала Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва, консалтингові контори та громадські організації. На позачерговому VII з'їзді Конституційно-демократичної партії ухвалено рішення про перейменування у партію «Віче», яку і очолила Інна Богословська. Певний час була заступником Міністра юстиції України. У дострокових парламентських виборах 2006 року Інна Богословська увійшла до виборчого списку Партії регіонів. Потім двічі виходила з партії: у 2009 році та січні 2014.

Микола Вересень в політиці пробув недовго. Після виборів повернувся в журналістику. Є досить успішним журналістом.

Остап Процик повернувся до Львова, де правав на різних посадах в ЗМІ. У 2006-2010 керував управлінням інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради. Член Політради Самопомочі.

Валерій Вощевський працював в адміністрації Президента України, першим заступником Міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Валерія Хорошковського (відповідав за зв'язки з Верховною Радою). голова правління ВАТ «ДАК „Автомобільні дороги України“, головоюДержавної служби автомобільних доріг України («Укравтодор») та головою наглядової ради ПАТ «Чернігівська кондитерська фабрика „Стріла“. На парламентських виборах 2014 року балотувався в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від Радикальної партії, № 8 у партійному списку. Був обраний і отримав мандат народного депутат України, став заступником голови парламентської фракції. Після входження до складу Другого уряду Арсенія Яценюка, 2 грудня повноваження народного депутата Вощевського були достроково припинені відповідною постановою Верховної Ради.

Для чого це все я подаю? На екранах наших телевізорів знову з'явилися повідомлення про „Нові обличчя“ та „Команда“. Знову з'являться молоді та перспективні. Головне, щоб вони потім не стали новим „Озимим поколінням“