2020й навчив нас багато чому. Працювати дистанційно, проводити вечірки онлайн, дивитиси стріми з концертів і вистав...

І от я собі уявив, як проходили би похорони по зуум.

Першим ділом, поки батьки зайняті пошуком других бабульок, які помиють тіло, внучок створює загальний чат у вайбері і прикріплює повідомлення «Доббі свабодєн».

Мама, прочитавши повідомлення, півгодини намагаєси видалити сина з чату, але не може, бо хитре дітьо тільки себе зробило суперадміном.

Тато прочитав повідомлення тільки увечері і забирає телефон в сина. Обіцяє, шо син буде спати коло бабки. Якщо повезе, то коло помитої.

Зранку батьки дізнаютси, шо локдаун — це не тільки закриті школи і неможливість купити шкарпетки, а щей трудності з організацією похорону. Можна збиратиси лиш по одному на 10 квадратів.

Помірявши квадратуру квартири, батьки розуміють, шо може поміститиси лиш 4 людини і батюшка. Внучок покійної в чаті створив опитування чи зараховувати бабцю під час розрахунку квадратури. Батя також намагаєси видалити сина з чату, але випадково видаляє маму. За шо разом з сином також ночує коло бабці.

Під час спільної ночівлі, син пропонує зробити похорони онлайн, через зуум, щоб було більше охоплення аудиторії. Батя згадав як за допомогов зуум святкували корпоратив і погоджуєси, бо думає, шо можна буде опйять в трусах бухати.

В день похорон, внучок створив конференцію і кинув лінк в загальний чат. Мама хотіла додати в збережені нотатки, але випадково скопіювала в шкільний чат.

Завдяки юним любітєлям хайпу посилання на зуум-похорон з шкільного чату розкидаєси по групам і соцмережам і швидко стає вірусним.

Батюшка падає в обморок, коли побачив, шо до конференції підключилоси стодвацітьвісім тисяч 165 людей. Дяк, який давно мітив на місце батюшки, не тіряєси і записує тікток з кадилом. В своїх мріях дяк вже як мінімум депутат обласної ради.

Внучок також не тіряєси — підключає систему донатів і анонсує стріми на 9 і 40 днів. Батюшка і батя чисто «випадково» міняютси ролями і хочуть надавати по сраці та відлучити від церкви малого. Від батюшки приходиси відкупитиси десятинов від донатів.

Під враженнями від зібраної суми, тато з внучком покійної починают гуглити «як забальзамувати тіло в домашніх умовах». За що синхронно получають анафему і відлучення від інтернету від мами.

На цьому репортаж і закінчуєси (


п.с. якщо вам цікаво читати такі фіглі чи альтернативні історії — ви зажди можете повідомити мене своєю підпискою на патреоні

https://www.patreon.com/adam_skovorodka