Моя цьоця, в силу доста поважного віку, останнім часом слабувати начила. Вона як настояща сільска женьшіна привикла всю жисть трудитиси не розгинаючиси. Ото тепер і вернулоси їй – ледве ходи, но саме главне шо роботи до останнього не лишаласи. Нарешті цьоця согласиласи, шо не годна вона більчє тримати пацюка і попросила би ми до себе в село йєго забрали.

Но біда в тому, шо перевезти з одного села в друге пацюка, а окрім него щий курузи тий гарбузи, не так то льогко – це вам не три стопаря горівки з магазину додому в собі перенести… Покрутивси я по селу, попитав людий – біда: один має прицепа, но немає койца, а в другого є койєц, но лиш з верхньов загрузков. Ну думаю, німа шо тіряти – беру каліндарік, йкий вчора мені кандідат «кудатотам» вручив (так то торжєствєнно проісходило, ніби прям лімпійску медаль дарував…) тий звоню по тому номеру, шо напічатаний в каліндаріку:

Ну думаю, не туда відий я попав – прям тіліхвон довіри чи йкоїс служби спасєнія…

Обйяснив я йму проблему, пожалівси на жість і на сусіда, а він в отвєт сказав, шо поможе мені транспортом. Но каже, шо німа людий, бо всі зайняті роздаванням каліндаріків. Договорилиси ми шо главне би було чим везти, а вже тего пацюка я йкос самий засадю в той койєц. Ага, щас!

Зо штири рази сигодни зранку той пацюк вже мав вмерти од мої руки. Шо гоноровий, шо впертий, а бистрий шо лань гірська… Заледве я затарганив йго в той койєц на прицепі. А він, курва, хот і дурний, но фист свободу люби – начив голову крізь грати сунути і верещати мов недорізаний. Так і доїхав – вес побитий і в синяках, прям як хлопаки наші з сусідської діскатєкі. Но гордий…

Добравшиси додому, пішов я кликати сусіда до помощі, бо понімав шо дома я вже точно до кучі сам не запровадю. Сусід, тоже курва гордий, бо оказуєси, шо агітірує за іньчього кандідата і без літра самогонки навід наближатси до розклеєного транспорта не хоче. Прийшлоси теплим словом і кавалком арматури таки припросити…

Як не дивно, пацюк доста мирно і спокійно согласивси на телепортування з койца в кучу і в мене зйявивси час би послухати сусіда.

Вповів мені сусід, шо так файно мают йму заплатити за агітацію після цих виборів, шо збираєси себі два тілівізора купити. Плоских. Один серіал буде показувати, а на іньчьому порно буде круглосуточно крутитиси. Каже шо і він і жінка будуть довольні. Ну я не встерпівси канєшно, тий питаю його:

-А жінці отеєво порно нашо здалоси?

Обідивси сусід і пішов бариші самий щітати. А мені вслід йому подумалоси, шо не варто розказувати до базаря — хвалитиси тра як вже з торгу вернешси. Ліпше пацюка в кучі мати, чим слово кандідата у кишені.