5bec2419eedc0.jpg


Ми з вами знаємо, як віруючі люблять розказувати, які вони порядні, чесні й справедливі.
Та в той же час — вони щодня залазять у нашу з вами кишеню.
Ви не ходите до церкви, тож вважаєте, що нічого їй не платите? Наївні! Ви платите їй кожного разу, коли платите що-небудь у бюджет. Купили дрібничку в магазині — і заплатили ПДВ.

Ось вам сухі факти.

В нашій країні є три ціни на газ.
1. Повна вартість. Її платять бюджетні установи, комунально-побутові організації, а також промислові споживачі. Ця ціна на сьогоднішній день — 15,04 гр/куб (для вашої зручності подаю дані, заокругливши ціни до двох чисел після коми).
2. Ціна для населення. Це — 8,55 гр/куб. Вона значно нижча від повної вартості, і різниця покривається з бюджету, тобто з нашої з вами кишені: ми всі скидаємось, і платимо за себе «и за того парня».
3. Ціна для... релігійних організацій. Починаючи з 1 листопада 2018р. вона зрівнялась з ціною для населення і становить тих самих 8,55 гр/куб. Ми всі скидаємось, і... Але ж почекайте! Чому я повинен оплачувати опалення церкви, якщо я до неї не належу?..

І це ще квіточки: до 1 листопада 2018 року релігійні організації платили ще менше!

Наприклад:
1 травня 2016 — 31 березня 2017: населення — 6,88 гр/куб, церква — 3,91.
1 квітня 2017 — 31 жовтня 2018: населення — 6,96 гр/куб, церква — 3,92.

Ви, мабуть, пригадуєте, як минулої зими без опалення стояли цілі корпуси університетів. Бо елементарно не мали чим заплатити. Бо для них ціна — повна. Бо замість фінансувати освіту, моя держава фінансує церкву.

Бо український виборець, в основному, — істота релігійна, тож йому потрібно кинути подачку. Але не з кишені кандидата, а з нашої з вами кишені.

Я не мав би нічого проти, якби з моїх податків фінансувалось опалення навчальних закладів чи, наприклад, бібліотек. Але чому я, невіруючий, повинен оплачувати обігрівання капищ християн, мусульман, іудеїв, чи інших культів, до яких я не належу? За яким правом держава, будучи, за Конституцією, відокремленою від релігії, фінансує релігійні організації за мій рахунок??!

Агов, віруючі! Де ваша порядність??! Щось я не бачу ваших демонстрацій під Верховною Радою з вимогою відмінити обкрадання мене та інших нерелігійних громадян цієї країни. Ви собі тихенько грієтесь у своїх храмах, оплачуючи свій газ украденими в мене грошима.

Як віддавати будете, злодюжки?
Зразу попереджаю: варіант «ми за вас помолимось» не підходить: ваше бурмотіння мені нах... не потрібне.

___

P.S.. Всіх тверезомислячих запрошую приєднуватись до Українського Атеїстичного Фронту. А за цим лінком можна підтримати створення сучасного, багатофункціонального Українського Атеїстичного Порталу. Жодних пільг з бюджету: лише добровільні пожертви! Ми ж не християни які-небудь, щоб у чужу кишеню залазити.

Сподобалась стаття? Пошир!